Kako digitalna transformacija utječe na turističku uslugu?

turisticki smjestaj

Kako digitalna transformacija utječe na turističku uslugu?

Digitalno doba, u koje smo svi već naveliko zašli, donosi nam brojne promjene i nužnost prilagodbe istima. Neizbježna je činjenica da su ljudi većinu dana na internetu u potrazi za korisnim informacijama i tome u prilog ide i promjena digitalnog turizma. Kako digitalna transformacija utječe na turističku uslugu donosimo u nastavku teksta.

Personalizirani pristup svakom gostu

Digitalni turist postaje sve zahtjevniji i naglasak stavlja na personaliziranom pristupu, odnosno ponudi. Svaki puta kada potencijalni gost traži smještaj, on odabire svoje preferencije i zahtjeve u vidu vrste, kapaciteta i kategorije smještaja, budžeta, obroka, sadržaja i sl. Na temelju tih zahtjeva, a u nekim budućim pretragama, isti taj gost očekuje već prilagođenu ponudu smještaja. Na ponuditeljima, odnosno iznajmljivačima smještaja je da prepoznaju preferencije ili zamjerke usluge od strane svojih gostiju te vrše poboljšanja iste.

Promocija turizma i oglašavanje smještaja u digitalnom obliku

Kada je turizam u pitanju, digitalni marketing je ovome sektoru dao svoj poseban doprinos u oglašavanju, odnosno promociji. Društvene mreže su postala mjesta gdje ponuđači smještaja mogu vizualno promovirati svoju uslugu, komunicirati sa svojom ciljanom publikom i obaviti kompletnu rezervaciju smještaja. Isto tako, Google AdWords oglašavanjeigra važnu ulogu u turističkoj usluzi, jer na temelju pretrage putem tražilice korisnici vrlo lako dolaze do željenog smještaja. Digitalno oglašavanje ima brojne prednosti i temelji se na personaliziranom pristupu, tj. korisnicima interneta nudi upravo ono što oni žele.

Fokus na podizanju kvalitete usluge smještaja

Zahvaljujući digitalizaciji i mogućnosti korisnika interneta da svoja mišljenja podijele sa drugima, ocjene gostiju su sada postale presudne pri odabiru turističkog smještaja. Internet stranice poput Trip Advisora, Booking-aili Airbnb-a omogućuju korisnicima da ostave svoje recenzije i ocjene, a potencijalni gosti biraju svoj smještaj pretražujući te iste stranice. Upravo iz tih razloga, gost je sada taj koji je u fokusu i koji određuje cjelokupnu ponudu. Kako bi bili konkurentni, potrebno je prilagoditi se digitalizaciji, kontinuirano podizati kvalitetu svoga smještaja i nastojati svojim gostima pružiti svu pažnju.

Gosti, tijekom boravka, nerijetko traže razne informacije – od plaža u blizini, dobrih restorana do zdravstvenih ustanova i sl. Na vama je da im iste informacije omogućite u najkraćem mogućem roku.

Idealno rješenje kako za vas, tako i za vaše goste je besplatna aplikacija koja će im ponuditi sve informacije na jednom mjestuGUIDE for YOU. Vi ćete dobiti pozitivne recenzije, zahvalnost i lojalnost, a vaši gosti ugodan i bezbrižan odmor. Može li bolje od toga?!

Za više informacija o suradnji, kao i samoj aplikaciji “GUIDE for YOU”možete nas kontaktirati putem e-maila: info@guideforyou.info , mob:+385 99 542 1136 ili ispunite našu kontakt formu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.