5 pitanja koja turisti najčešće postavljaju iznajmljivačima

5 pitanja koja turisti najčešće postavljaju iznajmljivačima

Gotovo svi smještajni objekti, odnosno iznajmljivači se svake sezone nalaze pred sličnim izazovima. Jedan od tih izazova je i praćenje svih noviteta u mjestu ili okolici gdje se nalazi njihov smještajni objekt. Kako bi svaki gost bio zadovoljan potrebno je osigurati da njegov odmor prođe sigurno i bezbrižno. Zahtjevi gostiju su različiti, no neki se ponavljaju iz godine u godinu. Digitalizacija je postala dio naše svakodnevnice i sve se polako prenosi online, pa tako i u turističkom sektoru. Informacije koje turisti često traže od iznajmljivača su sada digitalizirane, odnosno nalaze se i na aplikacijama. Koja su to pitanja koja turisti najčešće postavljaju iznajmljivačima, pročitajte u nastavku teksta.

Koji su najbolji restorani u blizini?

Prvi na popisu zahtjeva kada je odmor  u pitanju je, naravno, hrana. Kada je ova potreba zadovoljena, gost može mirno nastaviti dalje sa svojim uživanjem. Stoga, kao najčešće tražene informacije na odmoru su one koje se tiču restorana u blizini mjesta boravka.Kako bi gost bio u potpunosti zadovoljan preporukom korisno je saznati i koju vrstu hrane preferira. Najčešće vlasnici smještajnih objekata, uz sve obveze koje imaju, ne nalaze vremena za ove dodatne usluge. Upravo iz tih razloga, kreirana je aplikacija “Guide for You” koja će vašem gostu pružiti sve mogućnosti na jednom mjestu.

Gdje se nalaze najbliže plaže?

Boravak na moru najčešće podrazumijeva provođenje većinu dana na plaži. Neki gosti vole privatnost, bez mnoštva ljudi i upravo pretražuju takvu vrstu plaža. Dok oni drugi, koji vole gužvu i popularna mjesta, traže najpopularnije i najljepše plaže u mjestu i okolici.Kako bi svaki gost dobio pravovremenu i točnu informaciju, bez prevelikog lutanja, potrebno je da ima pripremljen spisak plaža prema njegovim preferencijama.

Koje znamenitosti možemo posjetiti?

Turisti se obično dijele na one koji preferiraju pasivan odmor i one koji žude za aktivnim odmorom. Obično, gosti koji su malo aktivniji ili koji po prvi puta dolaze u određeno mjesto žele saznati što više o području na kojem borave. Tu dolaze na red znamenitosti kraja i sve ono po čemu je taj kraj poseban. Kako bi vaši gosti bili oduševljeni odmorom i kako bi se opet poželjeli vratiti, ponudite im najbolje što se nudi prema njihovim interesima. 

Koji izleti se nalaze u ponudi?

Turistima su najzanimljiviji organizirani izleti, jer, osim odredišta gdje borave, mogu upoznati mjesta i znamenitosti u blizini. Agencije se ovdje natječu koja će ponuditi atraktivniju ponudu, no gosti vole čuti i preporuke. 

Gdje se nalazi obližnja zdravstvena ustanova, pošta i dr.?

Kako bi odmor protekao bezbrižno i bez previše “lutanja” sve servisne informacije trebaju biti “na dohvat ruke”. To su, uglavnom, lokacije obližnjih zdravstvenih ustanova, pošte, benzinskih crpki, informacije o taxi službama. Također, poželjno je imati odmah dostupne važne telefonske brojeve – hitna služba, policija, gorska služba spašavanja, dežurne ljekarne i sl. Turisti nerijetko traže i lokacije mjenjačnica, frizerskih salona, wellness-a i dr. kao i preporuke istih.  

Mislite da nemate dovoljno vremena kako bi ažurno prikupljali sve ove i dodatne informacije koje turisti mogu tražiti od vas? Mi vam poreporučujemo da svakom gostu ponudite aplikaciju koja će mu osigurati sve informacije na jednom mjestu.

Za više podataka o suradnji, kao i samoj aplikaciji “GUIDE for YOU” možete nas kontaktirati putem e-maila: info@guideforyou.info, mob: +385 99 542 1136 ili ispunite našu kontakt formu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.